Popcorn

26thmar. × ’09Katy Bødtger: Popcorn

De fleste ville nok nævne Otto Leisners ’Kvit eller Dobbelt’ som grunden, men jeg er faktisk ikke sikker på, det er derfor jeg har en stor forkærlighed for ”Popcorn”. På den anden side er det sådan et nummer jeg føler, jeg altid har kendt, så noget taler for det kom ind med modermælken. Derfor var jeg ærlig talt også lidt overrasket, da jeg hørte b-siden til Katy Bødtgers ”Så Går Vi Til Enkebal”, hvor den driftige herre Gustav Winckler har leveret tekst til det klassiske instrumentale nummer. For godt nok jeg har hørt mange forskellige udgaver af Gershon Kingsleys fineste arbejde fra 1969, men aldrig før har der været sang på. Og egentlig egner musikken sig heller ikke til at blive sunget over, men Gustav og Katy må jo have ment det var nødvendigt for at få hul igennem til det danske publikum. I hvert fald halser Fru Bødtger efter orkestret som en forpustet overspiser i sin hyldestsang til de poppede majskorn: ”Popcorn/vil jeg altid ha’/Popcorn/Ja, hver en’ste dag/Popcorn/vil jeg altid ha’/Popcorn/Men hvor bli’r de af?”. Det bliver ikke meget smukkere på en særdeles stressende facon.

Dyk længere ned i popcornene her.

Bookmark and Share
Dette indlæg var udgivet i:Dansk, Kuriøs og tagget . Bookmark the permalink. Skriv en kommentareller efterlad en trackback:Trackback link.

Én kommentar

 1. Sofie
  Skrevet d. 29. april 2009 kl. 19:38 | Permalink

  Hurraaa! Mere dansk pigepop fra 60′erne. Tak. Pop pop pop.

4 Trackbacks

 • Af Kondi-sangen | Ramogens d. 9. juni 2009 kl. 22:12

  [...] helt så langt ude som i ‘Jeg ka’ li’ store babser’ eller så spøjs som i ‘Popcorn’ – til gengæld er musikken designet til at erobre din hjernebark og gøre dig til en [...]

 • [...] Du kan høre den danske version med Katy Bødtger her. [...]

 • Af Peanuts d. 12. marts 2011 kl. 21:00

  [...] har tidligere været forbi Gershon Kingsley’s ‘Popcorn’ som Gustav Winckler og Katy Bødtger leverede en [...]

 • [...] The Little Ships 28thfeb. × ’12 By Ramogens var addthis_product = 'wpp-264'; var addthis_config = {"data_track_clickback":true,"data_track_addressbar":false};if (typeof(addthis_share) == "undefined"){ addthis_share = [];} Jean-Jacques Perrey: The Little Ships “The clownprince of the avant-garde”. Så elegant er franske Jean-Jacques Perrey blevet beskrevet. For da den elektroniske musik trådte sine barnesko blev den oftest skabt af alvorlige mænd i hvide kitler. Men Jean-Jacques ville sætte smil på folks ansigter, så han skabte fjollet munter musik ved hjælp af båndloops og den seje ondioline, som var en af de første synthesizere (se den demonstreret her). Hans musik har været inspiration for mangen en elektronisk musiker, og det er da også en fornøjelse at høre køer muh’e, børne le og et væld af synths hikke og bloppe, når Perrey står for kompositionerne. Jojo, cd’er er uddøde, men det er nu stadig en god investering at anskaffe sig 3CD-boksen “The Out Sound From Way In!”, der samler hans vigtigste udgivelser. De tæller også to albums sammen med Gershon Kingsley, som nogle vil huske som manden bag det evige synth-hit ‘Popcorn’. [...]

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort eller delt med andre. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*

Du kan anvende disse HTML tegn og koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>